Főoldal   Divatfilozófiám   Bohém budoár   Mithology by Kata   A Díva   Menyasszony-album   Információk

Divatfilozófiám

 

 

   Nőideálom, akire ruháimat tervezem öntudatos, érzelem-gazdag egyéniség, aki már elég érett ahhoz, hogy bátran vállalja, külsőleg is mer különbözni másoktól. Nem a kora, alakja, hanem vitalitása, a dekoratív megjelenés iránti igénye teszi alkalmassá kreációim viselésére. . . Öltözeteim nem a múló divatot, hanem - egy általam alkotott - öltözködési stílust képviselnek.

   Romantikus hangulatú ruháim tervezésekor a múlt korok kézműves hagyományaira építek. A természetes alapanyagok továbbmunkálása, festése, díszítése, antik textilek, csipkék felhasználása eredményezi munkáim egyéni megjelenését.

   Különleges stílusú öltözeteimet azoknak a nőknek ajánlom, akik merik vállalni egyéniségüket, öltözködésükben a stílust, mint értéket helyezik előtérbe. A munkám egyben a hobbym is: nincs szebb dolog, mint érdekes embereknek különleges ruhákat tervezni. Manu-art módon egyúttal magam is készítem el a fantázia-öltözékeket : előadóművészek fellépő-ruháit, menyasszonyi és báli ruhákat, de szívesen tervezek komplett ruhatárat is.

 


Fantázia-ékszereim

    A megjelenés hangulatát meghatározzák a megfelelő kiegészítők. Minden nő tudja, hogy a legegyszerűbb  ruhát is "fel lehet dobni" egy szép sállal. vagy valami ékszerrel. A divat változhat, de egy míves darab, ami egyezik viselője karakterével, öltözködési stílusával, évtizedekig hordható. (Természetesen ez nem vonatkozik a kommersz divatékszerekre, hiszen - amint az elnevezése is mutatja - direkt fogyasztásra termelődött.)
    Ékszereim stílusa akárcsak ruháimé, könnyed, játékos, sablonmentes, mindig a pillanatnyi hangulat és ihlet alakítja. Rajzot, vázlatot nem készítek, hagyom, hogy az anyag mutassa meg mivé akar alakulni. Ezért aztán két egyforma darab nem készülhet. Természetesen a ruhákhoz tervezek és készítek ékszereket, ilyenkor a formát, az öltözék karaktere határozza meg.
    Most csiszolt swarowsky-kristályt, üveget, Tekla, vagy tenyésztett gyöngyöket, különböző egészségjavító hatású ásványi kristályokat: Pl. ametisztet, ónix-t, zafírt, hegyi-kristályt, stb. használok szívesen. A fonott ékszerdrótok felhasználásával különleges csipkés, légies hatást érek el.
    Ez a dekoratív kollekció alkalmi viseletekhez készült. Egy színes, alternatív esküvői ruhának is kiváló kiegészítője lehet. Azokat a menyasszonyokat, akik nálam vásárolják, vagy terveztetik esküvői ruhájukat már fel is ékszerezem!

 

Akvarell ruháim

   Sok éves kísérletezés eredménye ez a stílus, melynek alapjául egy ősi kézműves textilfestési eljárás szolgál.
A nyers, felület-kezeletlen, pamutból, lenből vagy hernyóselyemből szőtt textíliát növényi vagy ásványi anyagból készült festékbe mártva nyeri el természetes matt színhatását.
Egyediségét az is adja, hogy ezzel a technikával dolgozva sosem tervezhető meg előre a végeredmény, minden darab más és más lesz.
Az utánozhatatlanságot még fokozzák az elkészítés utolsó fázisában ráapplikált, részlet-gazdag díszítések.
Ha azt szeretné, hogy megjelenése abszolút egyedi legyen, ez az Ön stílusa!
Egyéb előnyei: Vasalni nem kell!
                      A többrészes összeállítások jól variálhatók!
                      Komplett ruhatár építhető!
                      A fazonok a kívánt színekben megrendelhetők!
                      Divattrend-független!
                      Kortól, mérettől független.


A ruhadarabok méret és színtartóak. Élettartamuk a megfelelő kezeléssel fokozható. (Kézi mosás elkülönítve, semleges mosóporral. Áztatni tilos! A túlhordás esetén előforduló filcesedés kézi borotvával megszüntethető.)
   Sok örömet kíván viselésükhöz a kreátor: Kovács Kata

  
Jókedvem virágai
avagy "óda" a hernyóselyemhez...

   Még csak néhány éve ismerkedtem meg egy számomra teljesen új anyaggal, a hernyóselyemmel. Ekkor már javában festettem a nyers len és pamutvászon akvarell-ruháimat, s az eredménnyel oly annyira meg-voltam elégedve, hogy nem is sejtettem, hogy az új anyag megváltoztatja életem.

   A változás olyan volt, mint amikor egy szobrász gránit helyett egyszer csak carrarai márványt kap. Hernyóselyem ruháim jókedvemben születnek. Bár az anyag ára azt követelte volna, hogy minden darab külalakját, színét, mintáját alapos megfontolás után, először papírra vetve dolgozzak ki, mégis, ahogy az ecsetet a kezembe fogtam, mintha valami láthatatlan erő vezetné, úgy alakulnak a minták, s egyik szín követeli a másikat. Nem is a kezemmel, a szívemmel festem őket.

   Virág-blúzokat kezdtem először festeni, s hála a jó festékeknek, a hernyóselyem úgy viselkedik ahogy gondoltam: a rögzítés után mosható, színtartó, gyönyörű a színe a fénye. Rájöttem, hogy mint a lent és a pamutot a hernyóselymet is leforrázom felhasználás előtt, így teljesen mérettartó marad.

    Az első darabok napok alatt elfogytak, igaz, többnyire külföldi hölgyek voltak a vásárlók, akik már ismerték és szerették a hernyóselyem öltözeteket.
  Bár mindenki tud valamit a hernyóselyemről, a hazai vevőközönségnek még új ez az anyag, nincs igazán tapasztalata. Gyári nyomott-mintás változatai ugyan kaphatóak a textilkereskedelemben, de az a "festőselyem" amivel én dolgozok, s a szabadság, amivel a selymet kezelem teljesen újszerű.

   A fotók tanulmányozása során látható, hogy csak szabad vonalvezetésű modelleket tervezek, hagyom érvényesülni a hernyóselyem természetes tulajdonságait, szép, lágy esését. A bő, laza fazonú blúzok, nadrágok súly és korhatár nélkül viselhetők.
   Az anyag számomra új volta arra késztetett, hogy mindenkitől információkat gyűjtsek, akiknek már tapasztalataik vannak a témában (mármint a hernyóselyem viselésében). Mivel ezek meglehetősen ellentmondásosak voltak, hát én magam is elkezdtem hordani, s így találtam ki a hernyóselyem "mindennapi viselet"- változatát.

   Hamarosan azon kaptam magam, hogy öltözésnél automatikusan a hernyóselyem holmik után nyúltam, az addigi kedvenc pamut-holmik helyett. Gondolkodni kezdtem,- vajon miért? A családommal, akik "divatszakértőkké" váltak az évek alatt, megbeszéltük a változásokat és az alábbi következtetésekre jutottunk:

Először is:
 Karcsúsít
- a fazonok és az anyag lágy esése miatt.

Másodszor:
 Fiatalít
- az anyag fénye miatt.

Harmadszor:
 Jókedvet sugároz
- a színek miatt, amiket festek.

Negyedszer:
 Eleganciát kölcsönöz
- még a hernyóselyem legegyszerűbb változata is, a minőség diadala.

   És akkor még nem is beszéltünk a kitűnő nedvszívó képességéről, s arról a simogató, könnyű, lágy érzésről ami körülöleli a viselőjét egész nap. A kedvező élettani hatásokat, amelyeket minden természetgyógyász szakember megemlít, ajánl, már nem is részletezem.
   Megállapítottuk, hogy korosztályom számára is ez a legmegfelelőbb ruházati anyag, de a lányom és a férjem is komoly "vevő" a témára. Mindazonáltal a hernyóselyem nekem továbbra is több mint egyszerű ruházati alapanyag: ha menyasszonyi, vagy estélyi ruhát készítek belőle, egy szép, hordható tárgy, ha azonban mindennap használható blúzt, szoknyát, nadrágot, kaftánokat, stb., maga az élet, a textil kivirágzása, a hölgyek megfiatalodása, az öltözködéskultúra magas foka, a divat igazi művészeti kiteljesedése!


  Selyem
 

    A monda szerint egy kínai császárnő kb. 5000 évvel ezelőtt figyelte meg a selyemhernyó begubózását, majd legombolyította a szálat és szövetet készített belőle. Európába időszámításunk után került be csempészet útján. 

    A legtöbb selymet előállító ország Kína, India és Japán. A selyemhernyó tenyésztésének az  alapja az eperfa, csak az eperfán él meg a hernyó. A hernyó kb. 30 napig fejlődik és bebábozódáskor kb. 3000 m hosszú selyemszálat fon. A selyemszál anyaga a fibrin, amely fehérje láncokból áll. A  tenyésztők a bábokat megölik, a ragasztóanyagot feloldják, megkeresik a gubó kezdőszálát és legombolyítják a gubót.  

    A selyem legfontosabb jellemzője a selymes fény, finomság és a kellemes tapintás. Rugalmassága kiváló, ezért nem nagyon gyűrődik. A dezodorok,  a parfümök színváltozást idézhetnek elő. A selyem összenyomásakor olyan roppanást hallunk , mintha frissen hullott hóra lépnénk. 

   A selyem kikészítése során különböző selyemanyag típusokat lehet megkülönböztetni: hámtalanított selyem, nehezített selyem, vadselyem (az utóbbi a vadon élő selyemhernyó gubóiból készült). 

   Jellegzetes selyemszövetek : sifon, krepdesin, krepp-zsorzsett, krepp-szatén, damaszt, organza, szatén, taft, twill.  

   A selymet általában tisztán dolgozzák fel, de mindenféle szálas-anyaggal keverhető. 

    Alkalmazási terület :

    Ruházati textíliák : ruhák, blúzok, elegáns női fehérnemű, sí-alsóneműk, alkalmi ruhák

    Kellékek : sálak, nyakkendők, kalapok, esernyők, művirágok

    Lakástextília : dekorációs anyagok, tapéták, szőnyegek, lámpaernyők ágynemű 

    A selyemből készült ruhadarabokhoz finommosószert használjunk, lehetőleg hideg vízben öblítsünk. Ne fehérítsük a textíliákat! A színes selymet és a különösen érzékeny terméket vegyileg kell tisztítani. Szárítógépben szárítása nem ajánlatos.

Forrás: http://www.netcall36.hu/divat/selyem.htm


 

Alternatív esküvői kollekcióm

    Vannak, akik viszolyognak a többség divatdiktatúrájától. Ilyennek látszik az amerikai stílusú esküvő is. Annak túlzásait díszleteit nevetségesnek, az óriási uszályos és abroncsos menyasszonyi ruhákat giccsesnek tartják, s az egészet fölösleges rongyrázásnak. Aki nem akar "szaloncukor-menyasszony" lenni (ezt a hasonlatot egy vőlegénytől hallottam), az esküvőjét - bár emelt szinten - a realitások talaján akarja tartani, s fontos számára a minőség, és nem utolsósorban az ár: nos annak figyelmébe ajánlom alternatív esküvői ruháimat. Ezek a ruhák a nagy nap után kicsit átalakítva, esetleg befestve estélyi ruhának megfelelően továbbhordhatóak. Vagy ha már az áraknál tartunk, akár a legkiválóbb minőségű hernyóselyem ruhát "örökbe" kaphat azon az áron, amiért a ruhaszalonból egyetlen röpke napra (műanyag) "királylány-ruha" kölcsönözhető.

 

   Történelmi ruháim

Az utóbbi időkben, mivel nagyon izgalmasnak tartottam, az eredeti 18-ik és 19-ik századi fűzők konstrukcióját, a mai modern anyagokból elkészítettem különböző változatait. Az ihletet az angol divattervező-szabók Web-oldalainak köszönhetem, akik a hagyományos angol szabásművészetet átmentették a mai kor esküvői divatjára.
Ezt a törekvést én is követendőnek tartom.
Ezek a ruhák igazi nagyruhák, időtállóak és divattrend-függetlenek. Ha valaki erről a stílusról többet szeretne tudni bővebbet a  Mithology by Kata oldalakon találhat

   

    Az alternatív esküvői ruha fogalmába bármi belefér, ami nem hagyományos. És itt a  "hagyományos" alatt a most divatosat kell érteni: a kölcsönzőst, a "szaloncukrost" a biedermayer-hercegnőst. Mert igazából minden korban az akkori divattrendnek megfelelő, legszebb anyagból készült, estélyi ruha jellegű volt a menyasszonyi ruhadivat. A régi korok asszonyainak eszükbe sem jutott volna jelmezben házasságot kötni. Gondoljunk csak a régi fotókra, nagyanyáink esküvői képeire. Ha így nézzük, akkor az én "alternatív" ruháim végül is hagyományosnak tekinthetők.

    Néhány ötlet az alternatívákról:
            Szexis,
            Lolitásan nőies,
            Emancipált - nadrágos,
            Ultramodern,
            Klasszikus,
            Romantikus, stb.
    A szexis, az emancipált és az ultramodern típusú ruhákat polgári esküvőre, baráti partikra ajánlom. Templomba a romantikus, a klasszikus és a lolitás típusú ruhák az előnyösek. Természetesen a legfontosabb az ara egyénisége. Egy visszafogott szerény nő ne akarjon lolitának látszani, az ő műfaja a romantikus ruha. Míg egy extravagáns beállítottságú, a mindennapokban is merészen öltözködő nőnek lehet ultramodern, vagy direkt szexi az esküvői ruhája is.

   Második esküvőre általában szívesen vesznek fel a hölgyek egy világos színű kosztümöt. Akik jobban szeretik a lazább öltözetet, vagy a méretüknél fogva a túlszabott kiskosztüm "túl dobozolt" nekik, szívesen viselnek egyet extravagáns, emancipált kreációim közül. Esetleg egy laza, kétrészes összeállítást, ami molett hölgyeknek különlegesen javasolt. Aki szereti az egybeszabott ruhát, egy klasszikus szabású tört-fehér ruha a legjobb választás.
  Ezeket az alternatívákat a későbbi frissítések során fotókkal is illusztrálom. Alternatív esküvői képeinken gyakran színes ruha van fotózva. Nos, sokan kérnek festett, akvarell-ruhát esküvőjükre. Ez újszerű és különleges, egyedi megoldás, de csak akkor ajánlom, ha a vőlegény nyers, vagy pasztell színű öltönyt visel hozzá. Bármely színes akvarell-ruha, ha egy leendő arának a tetszését megnyeri, természetesen elkészülhet festetlen, nyers változatban is. Van úgy, hogy direkt színezett ruhát fotózunk, hogy jobban látsszon a ruha fazonja, díszítése.

 

    Az alternatív esküvőhöz is hozzátartozik a vagány, vagy szexis menyecskeruha. De az örömanya ruhája is. Modelljeimet azoknak a mamáknak ajánlom, akik szeretik a különleges, fiatalos, kényelmes holmikat és a szép színeket.
    Ne feledkezzünk meg a vendégekről sem. Eddigi működésem során ez a "műfaj" volt a legkelendőbb, hiszen menyasszonyból csak egy van ám de vendég ... Ebből a bizonyos "vendégruhából" most csak ízelítőt adhatunk, hiszen a sok színes selyem-holmi, variálható csipkeblúzok, különleges hosszú szoknyák, selyemnadrágok, kézzel festett blúzok, kabátkák, mellények, kaftánok, ingruhák variációi végtelenek, s ahány alak, annyi ruha. Mindenki összeválogathatja a számára legelőnyösebb öltözetet. Ezek a vendégruhák, mivel az esküvők nyáron vannak sokban különböznek például az estélyi ruháktól. Anyagukban nemesek, vagy látványosak, de soha nem merevek. Mindig pasztellek, hiszen az esküvők nappal kezdődnek, sötét ruha nyomasztóan hatna. Visszafogottan elegáns, de nem vetekedhet a menyasszonyi ruha pompájával, nem szabad a menyasszonyt túlöltözni.

 

 


 

Alkalmi ruhatárunk

A "kis fekete ruhán" túl:

   Stílusban hozzám illő öltözék, diszkrét smink és illat: ez vagyok ÉN .  

   És mi az alkalom? Koncert, színház, bál, esküvő vagy baráti összejövetel? Mire mit vegyünk fel, hogy alá-, vagy túl ne öltözzük a többieket?
   Legjobb már a meghívás elfogadásakor tisztázni, hogy miben illik megjelenni.
   Ha erre nincs mód, ott van mentőötletnek a "kis fekete ruha", ami diszkrét és bájos. Egy hátránya, hogy könnyen felejthetővé válunk benne.  Egyéniségünket csak egy ránk szabott, nekünk tervezett ruhával fejezhetjük ki igazán. Ne feledkezzünk meg a kiegészítőkről sem: ez teszi tökéletessé a megjelenést. Ez egy külön tudomány: ha nem vagyunk biztosak magunkban, bátran kérjük ki a szakértő tanácsát.

 

 

 

ÁLL A BÁL!

   Színes selymek , tollak, tüllök, csillogó lurexek, flitterek: újra itt a farsangi bálok szezonja.   

   Előkerülnek a szekrény mélyéről a tavalyi ruhák, s a hölgyek nagy dilemmája: felvehetem ezt még idén? Nem divatjamúlt?
   Néhány apró trükk a tervezőtől: Más és más kiegészítővel, egy jól megválasztott minőségi alapruhát minden évben újjávarázsolhatunk! Stólák, bolerók, vállkendők, boák, kesztyűk, kalapok, néhány gyöngysor, melltű, vagy egy új ékszertáska: és kész az új külső! Gyakran bálozóknak alkalmasabbak a többrészes, jól variálható összeállítások. Itt hatalmas a választási lehetőség, a nagyestélyi hordószoknyától a férfidivatból átvett  ám nőiesített szmokingig: lényeg, hogy tökéletesen harmonizáljon az egyéniséggel, dekoratív, mégis kényelmes legyen. Még egy fontos megjegyzés: megjelenésünket mindig összhangba kell hoznunk partnerünkkel! Az öltözékünkhöz szorosan hozzátartozik illatunk is. Ezeken az alkalmakon kerüljük a tömény, nehéz illatokat. Sokat mozgunk, táncolunk, a friss, könnyű parfümöket ajánlom a színes báli öltözetekhez minden korosztálynak.

 

 


 

Molett Extra - Duci Díva

 Asszonyom!

     Ha Ön karcsú volt és csinos, de az évek nemcsak tapasztalatokkal, de kilókkal is gyarapították,
- ha a fogyókúrák sikertelenek,
- ha nem tud megbarátkozni új alakjával, utál a tükörbe nézni,
- ha úgy érzi, nem elég "nagyok" a divatos ruhák:

 Gondolja meg, talán öltözködési stílust kellene váltania!
 Ha érez hozzá merészséget, próbálja ki az általam kikísérletezett

 

 EXTRAVAGÁNS - MOLETT - STÍLUSIRÁNYZATOT!


    Ezekkel, a kilókkal mérhető problémákkal évek óta hadakoztam, amikor arra az elhatározásra jutottam, hogy van jövője a molett nők divattervezőjének is, csak fel kell vállalni, hogy nem az éppen aktuális trendet követjük, hanem a formákat játékos módon csomagoljuk.

    Sok "hátrányos" molett hölgy született újjá az általam képviselt stílusú ruhákban. Az újjászületés majdnem szó szerint értendő. Addigra rég elfelejtették, milyen érzés, amikor az utcán nem az alakjuk, hanem a megjelenésük okán elismerő pillantások követik? A molett vásárlóim bevallása szerint a stílusváltást követően megszűnik depressziójuk, legalább tíz évet fiatalodnak.

    Most, hogy az Internet lehetőséget ad, szeretném felhívni a molett és a kilók által hátrányosan érintett hölgytársaim figyelmét az általam kreált stílus kínálta megújulásra!

    Sok ruhakészítő elköveti azt a hibát, hogy a kisméretű ruhát egyszerűen felnagyítja, s ez lenne -szerinte- a molett-divat. Ezeket a ruhákat láthatjuk a molettruha-üzletekben.

    Pedig a nagy méretek más vonalat, díszítést igényelnek.
Véleményem szerint a legszörnyűbb látvány egy kiskosztümös, 50-es méretű nő. A másik véglet az óriási fazontalan zsákruha.
 
    Ahogy mindenki: máshogy és máshol kövér, nincs igazán recept, mi áll jól egyénileg, ezt csak a ruhapróbák mutatják.
    A titok a ruhában és a viselőjében egyaránt fellelhető sikkben van.
Igenis, lehet egy molett, vagy kövérke nő is sikkes, de lényeges, hogy a megfelelő holmit viselje.

Nos, hát próbálják ki nálam!

 


 

pompadour  Történelmi fűzők, menyasszonyi ruhák,

ékszerek

és kiegészítők

egy magyar művész stílusában.

 Exkluzív menyasszonyi ruhák

   Igazi hercegnő lesz esküvőjén az általam tervezett és készített fűzős menyasszonyi ruhájában!

   A történelmi korok ihlette öltözékeim a középkori: gótikus, reneszánsz, majd a barokk és rokokó fűzős modelleken át a XIX. századi romantikus kor vonalvezetéséig terjednek.
   Míg az alternatív menyasszonyi öltözékeim tervezésekor elsőrendű szempont, hogy később is hordhatóak legyenek, az exkluzív ruháim igazi "pomparuhák" . (Igény esetén ezeket is úgy konstruálom, hogy később nagyestélyivé
átalakíthassuk.)


Exkluzív ruháim központi darabja az igazi történelmi

  FŰZŐ!

   Az igazi történelmi fűző nem tévesztendő össze azzal a kereskedelmi forgalomban is kapható konfekcionált holmival, amit mídernek, vagy korzet-nek neveznek!
   Az igazi fűző az Ön alakjára készül , pontos méretre, több próbával, igényes, gondos kézi munkával!


   Az igazi történelmi fűző kétféle szabású és sziluettű lehet nálam:

   1. Angol fűző: A viktoriánus kor fűzői, melyek ívelt, domború, homokóra formájúak, elöl kapcsos, hátul fűzősek. Azoknak ajánlom, akik szeretik a kényelmesebb megoldásokat és tetszik az, hogy a mell íve oldalról is jól látszik.


   2. Francia fűző: A XVIII. századi fűző, Madame Pompadour korából (Pl. Veszedelmes viszonyok c. filmből). Rokokó fűző, mely a mellet összefogja, majd felnyomja a nyak felé, ezért szexis, utánozhatatlanul kacér. Minden nőnek jól áll, mert ez a sziluett a kis mellet kiemeli, a nagy mellet kicsinyíti .
   Ez a fűzőforma a kedvencem, mivel én a jelenkorra, saját stílusjegyeim megjelenítésével készítem. Egyedi darabjaim és a rokokó fűző az, melynek a mellrészén kielégíthetem dekorációs késztetéseimet :)). Pl.: Ariadné modell.

   Az igazi történelmi fűző az alakszobrászat diadala: Úgy passzol a testre, mint kézre a kesztyű. Sok kézi munkával, alakra készül. Időigényes, nagy szakértelmet, gondos kidolgozást igényel : több rétegű anyag, különleges merevítők, stb.

   Kényelmes-e fűzőt viselni?

   Igen, ha az Ön alakjára készítették.
   Ha nincs túl szorosra fűzve.
   Segít a jó tartás elérésében, mivel egy menyasszony eleganciájához hozzátartozik, hogy kihúzza magát.

   Mennyivel látszom vékonyabbnak egy fűzőben?

   Kényelmesen már 6-8 cm-el csökkenthető a derékbőség és nem is ajánlom, hogy szorosabbra fűzzék, hiszen az esküvője napján nem érezheti magát a menyasszony kalodában.
   A fűzőhöz is hozzá kell szokni, "be kell törni", mint egy új cipőt.

   A menyasszonyaim már egy hónappal az esküvő előtt kezdik hozzászoktatni magukat a fűzőjükhöz. Ajánlatos többször felvenni és növekvő időt benne tölteni.

   A jó fűző titka egyszerű:

   Kényelmesen karcsúsít (csak max.: 8 cm-t),
   Tökéletes, elegáns tartást biztosít,
   Jó a sziluettje (ideális alakot láttat),
   Fantasztikus a dekoltázsa,
   A dekoráció a viselője egyéniségét hangsúlyozza.

   Egy jól megválasztott anyagú és fazonú fűző sok évig örömet okozhat tulajdonosának, hiszen egy egyszerűbb szabású szoknyával, vagy nadrággal hordva az alkalmi ruhatár nélkülözhetetlen, kedvenc darabjává válik.

   Különleges fűzős modelljeimhez tervezett ékszereim még jobban a dekoltázsra irányítják a figyelmet. Aki ilyen menyasszonyi ruhát választ, biztos lehet abban, hogy aznap Ö lesz a SZTÁR.

  "Káprázatos korzetek"

 

 

Home

Period inspired unusuel wedding dresses, and accessories by Kata, Hungarian designer of Couture